Росія готується роздавати паспорти без відмови від старого громадянства

Уряд Російської Федерації готує істотні зміни в законодавство про громадянство, які дозволять громадянам інших країн отримати російський паспорт без відмови від старого

Про це повідомляє Коммерсант.

Повідомляється, що підготовку таких ініціатив підтвердили в робочій групі з реалізації Концепції державної міграційної політики, якій президент Володимир Путін доручив залучити до Росії від 5 млн до 10 млн нових громадян. У самому уряді пропонують виключити вимогу про подання заяви про відмову від старого громадянства при набутті російського.

В уряді також зазначили, що робота над законопроектом завершується, після погодження з адміністрацією президента він буде направлений в Держдуму.

"Ми хочемо у весняну сесію це питання закрити, щоб всі охочі могли стати громадянами Росії. А відповідно, що Росія буде робити? Вона буде захищати своїх громадян", - заявив віце-спікер нижньої палати Держдуми Петро Толстой.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія спростить отримання громадянства для українців. Зокрема, українців визнали носіями російської мови, тому для них скасували обов'язкову співбесіду.