Ринок землі: Тимошенко пояснила блокування президії Ради під час розгляду законопроєкту

Лідерка фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що будь-яких домовленостей про організацію розгляду в другому читанні законопроєкту про ринок землі не було, а також пояснила блокування президії Ради

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Ми ні про що категорично не домовилися, і я хочу спростувати всі заяви Разумкова про будь-які домовленості. Наша команда була, є і залишається проти продажу землі, в тому числі іноземним банківським установам, тому що землю України із джерела успішності і прибутку наших українських фермерів перетворюють на спекулятивний товар і позбавляють Україну цього надзвичайно важливого, цінного ресурсу. Блокування трибуни і місця спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова було символом того, що Україна не може пропустити цей закон", – сказала Тимошенко.

За її словами, незгодні з відкриттям ринку землі депутати звертатимуться до Конституційного суду, і "сумнівів немає, що ми цей закон визнаємо неконституційним".

Нагадаємо, Тимошенко перебувала біля крісла голови Верховної Ради протягом усього розгляду питання щодо ринку землі 6 лютого. Під час суперечок із іншими депутатами вона зламала мікрофон біля місця спікера і поранила до крові палець на руці.