Ситник і Аваков обмінялися звинуваченнями

Глава НАБУ Артем Ситник заявив, що корупційний скандал навколо нього - помста за так звану справу рюкзаків. Аваков відповів очільнику НАБУ у Twitter

На брифінгу директор НАБУ Артем Ситник заявив, що адміністративна справа про його корупційне правопорушення - це "продовження історії з рюкзаками" і "помста" деякого міністра, якого Ситник не назвав, інформує Liga.

"Ця справа адміністративна - це продовження історії з рюкзаками. Деякі міністри жадають помсти і, відповідно, роблять усе, щоб вплинути на моє знаходження на посаді", - заявив Ситник.

Відповідаючи на питання про свій відпочинок на одній з мисливських баз, Ситник заявив, що оплачував відпочинок сам.

Він відмітив, що протокол про адмінпорушення склала поліція, а не НАЗК, що було б логічніше, на його думку. Розглядав цей протокол суддя, який був фігурантом справи про хабар, яку розслідувала поліція.

"В останню мить ця суддя була виведена з-під підозри, залишився тільки прокурор, але гроші давалися саме за вирок, винесений цим суддею", - сказав Ситник.

За словами глави НАБУ, були усі підстави для відведення цього судді, але таке рішення не було прийняте. Ситник сказав, що це спосіб спробувати прибрати його з посади, оскільки такі рішення не оскаржаться в касаційному порядку.

Через деякий час в Twitter міністра МВС Авакова з'явилося декілька постів про Ситника.

"Начальник НАБУ, корупціонер з реєстру - шукає привід виправдати своє неоплачене пияцтво, звинувачуючи кого завгодно, окрім себе. За своє життя я звик прощати дурнів. Так легше не занурюватися в їх бруд. Навіть можу дати поради", - написав він.