Трамп "накинувся" на Джонсона під час телефонної бесіди

Дональд Трамп накинувся на Бориса Джонсона під час палкої телефонної бесіди, оскільки британський прем'єр-міністр відхилив прохання президента США не допустити компанію Huawei до побудови в Британії мереж 5G

Про це повідомляє Bloomberg.

“Дональд Трамп розкритикував Бориса Джонсона в ході бурхливої телефонної розмови після того, як британський прем'єр-міністр відхилив прохання президента США не допустити Huawei Technologies Co до побудови широкосмугових мереж нового покоління”, - йдеться у публікації.

Як зазначає видання, Трамп витратив місяці, намагаючись переконати уряд Британії не дозволити китайській компанії брати участь у будівництві 5G, і був незадоволений тим, що Джонсон відкинув його вимоги.

Різка реакція президента США, про яку першою написала Financial Times, а згодом підтвердила ще одна особа, знайома з цим питанням, є ударом для Джонсона, оскільки він прагне закріпити торговельну угоду з США після Brexit.

Джонсон планував відвідати США, але дату поки що не визначено, а в британських газетах є повідомлення про те, що ця поїздка відтерміновується.