Загороднюк назвав три нові ділянки розведення військ на Донбасі

Міністр оборони Андрій Загороднюк заявив, що Україна веде переговори про розведення сил на Донбасі в районі Станиці Луганської, Новоселівки-2 та КПВВ "Гнутове"

Про це Загороднюк заявив у інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Готується тільки три. І вони готуються тільки ті, які дійсно будуть мати гуманітарну складову. Так само, як і ці", – сказав Загороднюк.

За його словами, коли саме відбудеться нове розведення військ зараз невідомо, це залежить від Мінських домовленостей.

"Коли вони домовляться, тоді й буде. Тут ситуація не залежить від однієї сторони. Зараз йдуть перемовини", – пояснив міністр.

Він додав, що йдеться про залізничний міст в районі Станиці Луганської, Новоселівку-2 та КПВВ "Гнутове". Водночас Загороднюк зауважив, що інша сторона може пропонувати ділянки, які нам не підходять. У такому випадку українська влада відмовить.

Міністр оборони підкреслив, що розведення має сенс з гуманітарної точки зору.

"Дійсно, переходи, пункти пропуску покращують економічну ситуацію, сприяють пожвавленню економіки, взагалі пожвавленню життя у тих депресивних регіонах. І це ми підтримуємо. Це, дійсно, має сенс. Однозначно абсолютно Станиця Луганська – це позитив. Тому що там йде комунікація, відбудований міст, місцеві жителі можуть жити якось там, щось купувати", – сказав Загороднюк.