Екснардеп Денисенко: єдина програма у Гончарука - приватизація

Депутат Верховної Ради VIII скликання від БПП Вадим Денисенко заявив, що єдиним пунктом в економічній програмі прем'єр-міністра Олексія Гончарука є приватизація підприємств і продаж землі

Про це Денисенко сказав у ефірі Еспресо.TV із посиланням на інтерв'ю Гончарука "Українській правді".

"Чи в принципі з'являться тут нові мільярдні інвестиції? Безумовно, ні. Тому що єдине, що ми зрозуміли з цього інтерв'ю Гончарука, - я давно хотів почути його економічну програму - економічна програма зводиться до одного примітивного пункту: у нас є підприємства, які ми повинні приватизувати, - все, крапка. І ще друге - у нас є земля, яку ми теж повинні приватизувати", - сказав Денисенко.

Екснардеп додав, що, на його думку, в разі відкриття ринку землі за уряду Гончарука від чверті до третини загального обсягу потрапить під контроль олігархів.

"Якщо про підприємства ми розуміємо, про які підприємства йде мова, то про землю Гончарук тихо мовчить про те, що основна маса землі, яку буде продано в перші роки після відкриття ринку землі, - це буде державна земля і з 8 млн га державної землі, очевидно, 2-3 млн га перейде в "надійні" руки, і прізвища цих людей будуть зовсім не американські чи будь-які іноземні - це будуть наші олігархічні прізвища", - сказав Денисенко.

Також нардеп розкритикував Гончарука та його уряд за непослідовність.

"Ми всі пам'ятаємо, що Гончарук пообіцяв нам зростання у 40% ВВП за 5 років - усі ми це пам'ятаємо. В цьому інтерв'ю він говорить приблизно таке: якщо ви думаєте, що це моя обіцянка, - це не обіцянка, це просто наш прогноз. Тобто, ще 3 місяці тому він говорив про те, що це абсолютно реалістично, у нас буде зростання 40%. Зараз він говорить про те, що це не обіцянка, це прогноз. У цьому і є вся проблематичність цього уряду. Тому що вони щось говорять, за ці слова вони не відповідають, не розуміючи навіть, що вони говорять, частіше за все", - додав Денисенко.