Гончарук пояснив умови та переваги партнерства між Укрзалізницею та Deutsche Bahn

Гончарук зазначив, що не говорив про концесію і приватизацію. У Давосі він сказав про “передачу Укрзалізниці в управління німцям”

Про це прем’єр-міністр України Олексій Гончарук сказав в інтерв’ю УП.

“Це інша справа. Це принципово інша справа. Ні в концесію, ні в приватизацію, тобто у власність комусь "Укрзалізниця" не має бути передана. У нас немає таких планів. У нас є плани побудувати стратегічне партнерство з Deutsche Bahn з багатьох причин. "Укрзалізниця" – одна з найбільших українських компаній, з сотнями, тисячами людей, які там працюють,Але ідея про залучення німецьких фахівців, скоординованих Deutsche Bahn як німецькою авторитетною компанією, нами дійсно розглядається. Те партнерство, про яке зараз йдеться в Меморандумі, воно передбачає на першому етапі консультації”, - пояснив прем’єр.

Гончарук додав, що на партнерство Укрзалізниці з Deutsche Bahn не йтимуть гроші українських платників податків:

“Це відносини між компаніями, між "Укрзалізницею" і Deutsche Bahn, які будуть структуровані відповідно до чинного законодавства, тобто всі конкурентні процедури будуть дотримані.Ви знаєте, німці дуже педантичні, тому жодного сумніву в тому, що ці відносини будуть правильно побудовані, нема. Але ми дійсно шукаємо можливість у перспективі побудувати з ними стратегічне партнерство. І я допускаю, що частиною цього стратегічного партнерства може бути участь фахівців цієї компанії в управлінні залізницею. Я бачу в цьому величезну кількість переваг, і це інший досвід”, - пояснив він.

Основною перевагою такої співпраці, за словами Гончарука, є інвестиції:

“Інвестиції в тому числі драйвляться репутацією компанії, країни. Ні для кого ж не секрет, що сьогодні на "Укрзалізниці" досі корупція і що, м'яко кажучи, там наводити порядок ще, дай Боже, скільки часу потрібно.

І одним з таких чітких серйозних сигналів, що ситуація змінюється, могла би бути участь іноземної компанії з дуже хорошою репутацією, яка насправді має нульову толерантність до корупції”.

За його словами, головна зацікавленість Deutsche Bahn Україною у зароблянні грошей:

“Вони хочуть заробляти гроші, плюс Україна потенційно є стратегічно цікавою для побудови шляху з Німеччини до Китаю. Там є багато в тому числі і стратегічних аспектів. Для нас цікавий їхній управлінський досвід, їхній софт", - додав він.