Коронавірус: на лайнері в карантині вже двоє інфікованих українців

На карантинному лайнері біля берегів Японії вже двоє українців інфіковані коронавірусом

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України. 

"Станом на 10 лютого отримано результати досліджень усіх 439 зразків, що дало можливість виявити 135 осіб, інфікованих вірусом 2019-nCoV. Зокрема, захворіли двоє громадян України", - йдеться у повідомленні.

Наразі українці зняті з лайнера та перевезені до японської лікарні столичного регіону. Там вони перебуватимуть в ізоляції під відповідним медичним спостереженням щонайменше 14 днів.

Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії проводить другий раунд відбору зразків серед тих пасажирів та членів екіпажу, хто тісно контактував з нововиявленими захворілими особами і тими, у кого виникли характерні симптоми.

Нагадаємо, 5 лютого 2020 року Національний координатор з Міжнародних медико-санітарних правил у Японії повідомив Центр громадського здоров’я України про те, що Міністерство охорони здоров’я, праці та соціального забезпечення Японії визначило спалах нового коронавірусу (2019-nCoV) на круїзному лайнері, який здійснює рейс без заходу у порти України.

У повідомленні йшлося про те, що на цьому круїзному лайнері перебуває 25 громадян України, усі вони є членами екіпажу.

З 4 лютого Міністерство поставило судно на карантин тривалістю 14 днів і здійснює лабораторні дослідження для пасажирів та екіпажу, які контактували з підтвердженим випадком (439 осіб).

  • У Всесвітній організації охорони здоров'я заявили, що коронавірус  "2019-nCoV" поки не переріс в пандемію
  • 5 лютого стало відомо, що щонайменше 20 українців перебуває на борту заблокованого біля берегів Японії круїзного лайнера Diamond Princess через спалах коронавірусної інфекції 2019-nCoV
  • 7 лютого посольство Китаю в Україні повідомило, що смертність від коронавірусу становить 2 % випадків
  • 9 лютого на лайнері в порту Йокогами виявлено першого українця, який заразився коронавірусом.