На піку епідемії коронавірусу в Ухані може захворіти до 500 тис., - Bloomberg

Вчені заявляють, що на піку епідемії кількість випадків зараження 2019-nCoV в мегаполісі Ухань може досягти 500 тис. - кожного 20-го жителя міста

Про це повідомляє  Bloomberg, посилаючись на результати математичного моделювання вчених Лондонської школи гігієни і тропічної медицини.

Згідно з прогнозами Адама Кучарські, якщо збережеться поточна динаміка, то на піку епідемії вірусом може заразитися кожен 20 житель закритого на карантин китайського міста Ухань - це 500 000 чоловік.

Мануель Баттегай з Університету Базеля передбачає, що число інфікованих може бути недооцінена. За його словами, тисячі випадків захворювання могли пройти в безсимптомній чи легкій формі, яку можна не розпізнати, особливо в сезон грипу.

"Наступні два тижні дійсно важливі, щоб зрозуміти, що відбувається. Чи буде вірус поширюватися в інших місцях, або ж заходи контролю допомогли нам уникнути того, що могло б стати глобальною пандемією", - зазначає Бенджамін Каулінг, глава відділу епідеміології та біостатистики в Університеті Гонконгу.