Поява Хорошковського в уряді зведе роль прем'єра до статистичної, - екснардеп Денисенко

Депутат Верховної Ради VIII скликання від БПП Вадим Денисенко заявив, що призначення в уряд ексвіцепрем'єра часів президентства Віктора Януковича Валерія Хорошковського суттєво послабить роль прем'єр-міністра Олексія Гончарука

Про це Денисенко сказав у ефірі Еспресо.TV.

"Все залежить від того, як буде переформатовуватись уряд, чи буде цей уряд переформатовуватись, чи просто з'явиться сам Хорошковський, один, як віцепрем'єр. І знову ж таки, які повноваження будуть у нього. Якщо у нього будуть 12 людей у патронатній службі - це одна історія, якщо йому буде віддано всі ці міністерства - це зовсім інша історія. Поки що ми не розуміємо, як збирається переформатовуватися цей уряд. Але поява такої сильної фігури, як Хорошковський, в уряді Гончарука, означатиме те, що роль прем'єр-міністра, і так на сьогоднішній момент мізерна, буде зводитись до абсолютно статистичної ролі", - сказав Денисенко.

Екснардеп також зазначив, що вірогідність призначення Хорошковського віцепрем'єр-міністром достатньо висока.

"Останнім часом достатньо багато в кулуарах говориться про те, що новим віцепрем'єром може стати Валерій Хорошковський. Чи станеться це насправді - Гончарук сам сказав, що чекати недовго, - вірогідність достатньо висока", - сказав Денисенко.

При цьому екснардеп наголосив, що створення посади віцепрем'єр-міністра з напрямку залучення інвестицій саме по собі не призведе до приходу інвесторів.

"Зараз придумана історія про те, що у нас з'явиться віцепрем'єр і під цього віцепрем'єра з'являться $100 млрд чи $50 млрд інвестицій. Це абсолютна нісенітниця - так воно не працює. Плюс до всього іншого, для того, щоб віцепрем'єр мав якусь реальну можливість, він повинен керувати міністерством економіки, він повинен стати віцепрем'єр - міністр економіки. Плюс йому потрібно підпорядкувати міністерство фінансів, плюс потрібно підпорядкувати повністю всю фіскальну митну службу для того, щоб вибудовувалася якась певна модель. Плюс для того, щоб був тут нормальний інвестиційний клімат, крім всього іншого, потрібно працювати з силовиками. І плюс, безумовно, це питання нашого МЗС, яке повинне починати просувати наші товари на зовнішніх ринках. Чи будуть такі повноваження у нового віцепрем'єра? Я дуже сумніваюся", - додав Денисенко.

Валерій Хорошковський - український підприємець і політик. Працював першим віце-прем'єр-міністром (2012), міністром фінансів (2012), головою СБУ в 2010-2012 роках, головою Державної митної служби у 2007-2009 роках.