Закон про медіа і "зливи" у Telegram: нардеп-"слуга" Потураєв розповів, як вчинять із месенджером

Влада не вимагатиме блокування месенджера Telegram

Про це в інтерв'ю "Фокусу" заявив нардеп від партії "Слуга народу" Микита Потураєв.

За його словами, закривати канали в Telegram не збираються.

"По-перше, вони самі скоро лопнуть, як лопнули російські. Мода прийшла - мода піде. Це як виробництво джина у Великій Британії в XVIII столітті. Тоді було багато шуму через те, що нація спивається і ось-ось зіп’ється остаточно. А потім спиртне соціалізували. Так само буде з телеграм-каналами. Врешті-решт вони соціалізуються. Або будуть виробляти якісний контент, або стихнуть. Не підемо ж ми в українські суди вимагати, щоб провайдери заблокували телеграм. Це просто нерозумно", - зазначив Потураєв.

Він заявив, що коли закон "Про медіа" ухвалять, держава напише листа братам Дуровим у Лондон і попросить їх показати, хто у бенефіціарів каналів.

"Нам же неважливо, хто пише тексти. Важливо, хто гроші дає. Дурови нам скажуть: "Ні, ми не хочемо вам допомагати" або проігнорують нас. Тоді наш представник поїде до Великої Британії і звернеться до Високого суду Лондона з проханням примусити Telegram виконати вимоги українського законодавства. От і все. А далі нехай працюють - жодних проблем", - додав Потураєв.


Джерело: https://censor.net.ua/ua/n3174823