"В мене є оцінка, що це неправильно": Бородянський про гастролі українських артистів

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський наразі не знає, як вирішити питання з гастролями українських артистів у Росії

Про це він сказав в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Я казав, що є речі, які нормують відносини між країнами. Культурна сфера – є тим, що нормує відносини. У нас ненормальні відносини з Росією. Вони сьогодні наш ворог. І я вважаю, коли наші артисти їздять в Росію виступати – це автоматично призводить до внормування відносин. Я точно з цим не можу погодитися. Щодо заборон, санкцій і таке інше – це складне питання, тому що забороняти – це неправильно, я вважаю", - сказав Бородянський.

Коментуючи творчі вечори радника президента доктора Євгена Комаровського в Росії, Бородянський заявив, що "категорично проти такого нормування відносин з Росією", але і не знає, "через який інструмент зробити це нормування неможливим".

"Питанням гастролей наших артистів за кордоном я не займався. І в мене зараз немає ґрунтовної відповіді, що треба з цим робити. Але в мене є оцінка, що це неправильно. І тут не спрацювали етичні норми", - додав Бородянський.

Міністр також додав, що йому не подобається ідея з можливістю введення додаткового податку на заробіток артистів у Росії, бо це "значить, що можна відкупитися".