Трамп пропонує виділити $760 млн на стримування Росії

Проект бюджету адміністрації США на 2021 фінансовий рік передбачає виділення 763,8 мільйонів доларів державам Європи і Центральної Азії для протидії впливу Росії

Президент США Дональд Трамп в своїх пропозиціях зазначив, що перед Америкою "виникають виклики з боку держав-конкурентів, що відроджуються, включаючи Китай і Росію", повідомляє DW.

Кошти, виділені США, будуть спрямовані на протидію російському впливу за допомогою нарощування можливостей союзників США в області безпеки, і захисту їхньої територіальної цілісності.

Частина коштів піде на підтримку зусиль держав-партнерів по припиненню використання російського військового обладнання, а також на усунення економічної залежності цих країн від Росії, зокрема, в галузі енергетики і торгівлі.

24 мільйони пропонується виділити на протидію російської дезінформації і пропаганді.

У проекті бюджету також пропонується виділити 1,5 мільярда доларів на протидію впливу Китаю, а також, на боротьбу за «безпеку, демократію і економічний ріст» в Індо-Тихоокеанському регіоні. 337,5 мільйонів доларів заплановано в бюджеті на протидію впливу Ірану.