TripAdvisоr та низка компаній поскаржились на Google до Єврокомісії

Туристичний сервіс TripAdvisоr та ще 33 компанії звинуватили Google в несумлінному просуванні власних сервісів й подали скаргу до Єврокомісії

Про це пише Financial Times.

Йдеться про пов’язаних з туризмом додатках для оренди житла і авто, бронювання житла і т. д. Серед сервісів, які звинуватили Google у недобросовісній конкуренції - TripAdvisor, Expedia, eDreams і HomeToGo.

Компанії заявили, що Google видавав власні добірки по туристичним запитам користувачів у вікні, яке виділялося серед інших результатів у видачі.

“Це дозволяє сервісу Google отримувати більше уваги користувачів і кліків, ніж будь-якого іншого конкурентного сервісу, навіть якщо той надає більш релевантну інформацію за пошуковим запитом”, - вважають представники компаній.

Заявники також певні, що подібний стан справ призводить галузь до простих постачальників контенту для “єдиного вікна” Google.

В Google зі звинуваченнями не згодні і пояснили появу спеціального вікна тим, що користувачі довіряють Google, а в цьому вікні видається “найбільш релевантна інформація”.

Звинувачення в недобросовісній конкуренції було оприлюднено за тиждень до розгляду апеляції Google щодо штрафу на 2,4 млрд євро, призначеного у 2017 році за маніпулювання результатами пошуку.