За епідсезон в Україні від грипу померло 27 людей

Станом на 11 лютого від ускладнень грипу померло 27 хворих. За минулий тиждень на ГРВІ захворіли понад 260 тис. осіб

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України у Facebook.

Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні перевищила епідемічний поріг на 55,6% і має середню інтенсивність.

Із початку епідсезону зареєстровано 26 лабораторно підтверджених летальних випадків унаслідок ускладнень грипу.

Із 1 жовтня від грипу вакцинувалися 236 343 людини, тоді як за весь попередній епідсезон щеплення зробили 161 543 людини.

Протягом 6-го тижня на ГРВІ захворіла 260 871 людина, із них 68% - діти до 17 років. З початку епідсезону госпіталізовано 95 364 осіб, із них 76,8% - діти.

Минулого епідсезону на грип та ГРВІ перехворіли 5,4 млн українців, зареєстровано 64 лабораторно підтверджені летальні випадки внаслідок грипу, з них 12 дітей до 17 років.

"Пам'ятайте, що грип - це високозаразне вірусне захворювання з ризиком тяжких ускладнень та смерті. Найчастішим ускладненням хвороби є пневмонія, яка може за 4-5 днів призвести до летальних наслідків. Серцева недостатність також нерідко розвивається внаслідок ускладнень грипу". - нагадали у Центрі.

В Центрі застерегли за перших ознак захворювання (раптовий початок недуги, головний біль, ломота у м’язах та суглобах, біль у горлі, підвищення температури тіла до 38 °С і більше, кашель, в окремих випадках - блювота і діарея) обов’язково звертайтеся до сімейного лікаря.

"Самолікування від грипу може бути небезпечним для здоров’я і життя", - зауважили в Центрі.