Ердоган висунув ультиматум Асаду: Будемо наносити удари повсюдно

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган вимагає від глави сирійського режиму Башара Асада припинити завдавати ударів в Ідлібській зоні деескалації, пригрозивши жорсткою відповіддю

Про це він сказав у середу, 12 лютого, на засіданні парламентської фракції правлячої "Партії справедливості і розвитку" в Анкарі, передає агентство Анадолу.

"Відкрито заявляю, що у разі найменшої шкоди турецьким військовим ЗС Туреччини будуть повсюдно завдавати удари по силам режиму Башара Асада", - заявив турецький лідер.

За його словами, метою ударів сирійських військ в Ідлібі є примус мирного населення тікати до кордону Туреччини.

"До сьогодні Анкара очікувала виконання домовленості щодо Сирії і прагнула мінімізувати своє військове втручання у події. Однак домовленості залишаються на папері. До того ж, удари вже завдаються по розташуванню турецьких військ", - зазначив Ердоган.

У зв’язку з цим він попередив, що відтепер Туреччина "буде враховувати ситуацію на місцях, а не умови угод".

"Туреччина сповнена рішучості відкинути війська Асада за межі Ідлібської зони деескалації. Ми не маємо наміру закривати очі на провокації. Анкара не залишиться байдужою до трагедії мирного населення Ідлібу", - додав глава турецької держави.

Раніше повідомлялося, що турецькі військові завдали удару по позиціях сирійських урядових сил у відповідь на артобстріл в Ідлібі.