Кожну покупку Apple, Amazon, Alphabet, Facebook та Microsoft за останні 10 років перевірять

Федеральна торгова комісія США ухвалила рішення про розширення антимонопольного розслідування проти Apple, Amazon.com, Alphabet, Facebook и Microsoft

Про це повідомляє WSJ.

За інформацією видання, американський регулятор зацікавився покупками технологічними гігантами маленьких компаній, на які їм не потрібен був офіційний дозвіл, та з'ясувати, чи не зашкодили вони конкуренції своїми діями.

Зокрема, комісія зобов'язала Apple, Amazon.com, Alphabet, Facebook и Microsoft надати всю інформацію та документи, які стосуються обсягу, структури та мети їхніх поглинань у період з 2010 по 2019 роки. FTC має намір перевірити, чи не купують великі технологічні компанії своїх потенційних конкурентів, які є надто маленькими, аби вимагати юридичної перевірки з боку федеральної влади. Окрім визначення того, чи не шкодять великі технологічні фірми конкуренції, регулятор також хоче дізнатися, як далі працюють куплені ними невеликі компанії після злиття.

Дії FTC свідчать про занепокоєність тим, що деякі американські технологічні компанії стали настільки великими та впливовими, що почали різними способами придушувати конкуренцію та завдавати шкоди споживачам.