Сили Асада атакували американський патруль на півночі Сирії, американці відбили напад

У середу, 12 лютого, на північному сході Сирії патруль військовослужбовців США потрапив під обстріл прихильників режиму Асада

За словами представника американської коаліції полковника Майлса Каггінса, інцидент стався на КПП у районі міста Камишли, підконтрольному спільним російсько-сирійським силам, повідомляє Reuters.

"Патруль потрапив під вогонь стрілецької зброї невідомих осіб. З метою самооборони війська коаліції відкрили вогонь у відповідь", - розповів він.

За словами Каггінса, у результаті перестрілки одного з бойовиків було поранено.

У свою чергу сирійські державні ЗМІ стверджують, що було убито одного цивільного, ще один отримав поранення.

Державне інформаційне агентство Сирії SANA заявило, що один цивільний чоловік загинув, а інший отримав поранення, коли американські сили відкрили вогонь по людях після того, як їхні транспортні засоби були зупинені в пункті пропуску, в селі Хербат Амо, на схід від Камишли.

SANA пише, що після стрілянини відбувся авіаудар по сільській місцевості Камишли, біля кордону з Туреччиною. Турецьке державне агентство Anadolu повідомило, що відбулися два авіаудари.

"Що дев'ять бронемашин роблять у мирному селі? Їм протистояли місцеві мешканці", - сказав мешканець селища Абдул Салах Бакрі на аудіозаписі, надісланому за допомогою месенджера.

Мешканці заявили, що в село вирушив російський патруль з контингенту в аеропорту Ель-Камишли. Інцидент стався в районі на північному сході Сирії, де присутні водночас російські сили, підтримувані США війська сирійських курдів та сирійська армія.

"Неймовірні кадри. Сили Асада відкривають вогонь по патрулю США, коли в цей час біля американських MRAP діти, а російські сили - прямо за ними (силами Асада)", - коментує у своєму Twitter журналіст Bild Юліан Рьопке.