Вслід за Ernest Airlines: друга за величиною авіакомпанія Італії припиняє польоти

Італійська авіакомпанія Air Italy припинила польоти та розпочала процедуру ліквідації. До 25 лютого її рейси виконають інші авіакомпанії, пасажири з квитками на пізніші дати отримають компенсації

Другий за величиною авіаперевізник Італії заявив про припинення польотів і запуску процедури ліквідації у зв’язку з рішенням акціонерів, передає avianews.

У період з 11 по 25 лютого рейси будуть виконані за розкладом літаками інших авіакомпаній. Пасажирам, які мають квитки з вильотом на більш пізні дати, Air Italy пообіцяла компенсувати вартість перевезення.

Авіакомпанія була створена у 2017 році на базі італійського авіаперевізника Meridiana після входження до складу власників Qatar Airways, яка придбала частку 49%. Основний пакет 51% залишився у засновників Meridiana.

У Qatar Airways заявили, що після отримання міноритарної частки в італійській авіакомпанії надавали їй з самого початку необхідну підтримку, включаючи оренду літаків зі свого флоту, замовлення нових авіалайнерів, ін'єкцію капіталу та необхідні інвестиції.

“Qatar Airways була готова знову виконати свою роль в підтримці зростання авіакомпанії, але це стало б можливим тільки при виконанні зобов’язань всіма акціонерами”, - додали в Qatar Airways.