Єрмак про реінтеграцію Донбасу: готовий до перемовин з усіма "адекватними" патріотами

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак розповів на брифінгу про можливість проведення виборів на окупованому Донбасі та про перемовини з українськими патріотами

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Відповідаючи на питанння щодо можливості проведення місцевих виборів на окупованому Донбасі вже 25 жовтня цього року при тому, що Україна не контролює кордон, він зазначив: "По-перше, я завжди говорю, що це - наша мрія: було б логічно, якби вибори були проведені на всій території України".

"Але, безумовно, є умови, без виконання яких це неможливо. Ми з української сторони готові виконати всі домовленості, які були досягнуті - у першу чергу в Парижі", - заявив Єрмак

Він зазначив, що у влади є чіткий план, що має статися для того, щоб в кінці жовтня вибори могли пройти по всій території України згідно з українськими законами. "Я би не став говорити про якісь компроміси. Компроміси, безумовно, можуть бути під час переговорів", - уточнив глава Офісу президента.

Він також заявив про готовність до переговорів з українськими патріотами. "Але, ви знаєте, ми багато разів про це говорили, я і ще можу добавити,  що я готовий говорити з усіма патріотичними, адекватними і розумними силами в нашій країні для того, щоби всі хто люблять нашу Україну, всі, хто бажають їй добра. Я буду говорити зі всіма".

"Якщо треба буде 10-30 разів повторити, що таке "формула Штайнмаєра", я готовий говорити з усіма. Немає нікого, з ким ми сьогодні не готові говорити, роз'яснюючи свою позицію", - додав він.

Нагадаємо, Єрмак заявив, що припинення війни на Донбасі залишається одним з пріоритетних напрямків його роботи.