2-х кримських політв'язнів етапували з СІЗО в невідомому напрямку, - адвокат

Засуджених у першій сімферопольській "справі Хізб ут-Тахрір" Узеїра і Теймура Абдуллаєвих, які перебували в таганрозькому СІЗО, етапували в невідомому напрямку

Про це повідомляють "Крим.Реалії".

"Була у нас така інформація, тільки я не знаю, коли їх етапували і куди точно – не можу сказати. Тобто, коли я їх відвідував минулого тижня, вони сказали, що їм повідомили, що сьогодні-завтра їх етапують. У колонії СІЗО готувався великий етап", - розповів журналістам адвокат Едем Семедляєв.

Адвокат розповів, що не знає, коли буде точна інформація про місцеперебування Абдуллаєва.

"Коли Федеральна служба виконання покарань РФ повідомить нас, куди вони доїхали, тільки тоді ми дізнаємося", - сказав адвокат.

Мати засуджених Діляра Абдуллаєва також повідомила, що Теймура і Узеїра відправили 10 лютого вночі з СІЗО-2 російського Таганрога по етапу в невідомому напрямку.

Раніше омбудсмен України Людмила Денісова повідомила, що звернулася до своєї колеги в Росії Тетяни Москалькової з вимогою звернути увагу на умови тримання ув'язненого в ростовському СІЗО кримчанина Теймура Абдуллаєва.

Верховний суд Росії 24 грудня 2019 року змінив вирок фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" (перша сімферопольська група). Терміни ув'язнення для кримчан зменшили на 6 місяців.

Таким чином, Узеїр Абдуллаєв отримав 12 років і 6 місяців ув'язнення, Рустем Ісмаїлов - 13 років і 6 місяців, Еміль Джемаденов -11 років і 6 місяців, Айдер Саледінов - 11 років і 6 місяців. Теймур Абдуллаєв після перегляду вироку отримав 16 років і 6 місяців колонії, при цьому для нього передбачений адмініністратівний нагляд строком на 1 рік і 4 місяці.