На Харківщині поліцейський відкрив вогонь по автомобілю, поранено людину

13 лютого вночі у селі Хроли Харківської області екіпаж патрульної поліції намагався зупинити автомобіль "Subaru". Коли водій не зупинився на вимогу, поліцейський здійснив 3 постріли для зупинки авто

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Харківської області.

В поліції повідомили, що відкрито 2 кримінальних провадження: за фактом травмування патрульного поліцейського та поранення пасажира авто.

У поліції розповіли, що 13 лютого вночі у селі Хроли Харківської області екіпаж патрульної поліції намагався зупинити автомобіль "Subaru", водій якого порушив правила дорожнього руху, а на вимогу про зупинку не реагував. 

"Під час переслідування поліцейські заблокували рух правопорушнику. Патрульний намагався наблизитися до автівки, але водій раптово розпочав рух, створюючи загрозу для життя  правоохоронця", - стверджують у поліції.

За словами поліціянтів,  відповідно до вимог  п.  7 ч. 4 ст. 46 "Закону України про Національну поліцію України",  правоохоронець здійснив три постріли для зупинки транспортного засобу, однак автівка зникла.

Згодом з’ясувалося, що водій автомобіля, який втікав від патрульних, доставив у лікарню пасажира з вогнепальним пораненням.

Інформацію за вказаним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Також ДБР  у  м.  Полтава  за  даним  фактом внесені  відомості  до  Єдиного  реєстру  досудових  розслідувань  за  ознаками  кримінального  правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Крім того, проводиться перевірка за фактом застосування зброї поліцейським. Усі матеріали будуть передані до Державного бюро розслідувань