Прослушка НАБУ в синагозі: головний рабин України звинуватив Ситника у публічній брехні та пообіцяв докази

Моше Реувен Азман заявив, що директор НАБУ Артем Ситник зустрічався з ним конфіденційно і отримав належні докази прослушки з боку його відомства

Про це головний рабин України Моше Реувен Азман написав у Facebook.

"Артем Ситник вчора прямо заявив, що інформація про прослуховування прихожан в синагозі - це фейк. На жаль, вчора він публічно сказав неправду, - я маю документи, що підтверджують зворотне. Більш того, Артем Сергійович зустрічався зі мною конфіденційно, і я надав йому необхідні докази переслідування моїх парафіян, тому стверджувати, що він, можливо не в курсі - безглуздо. З цього приводу ми маємо в своєму розпорядженні та іншими документами і доказами від міжнародних партнерів, глибоко стурбованих ситуацією, що склалася", - заявив головний рабин.

Він додав, що Ситник назвав "фейком" також інформацію про стеження в Страсбурзі.

"При цьому детектив, спійманий на стеженні в Страсбурзі, і детектив, що фігурує в протоколі про проведення аудіоконтролю в синагозі це одна і те ж особа - співробітник Артема Ситника С. Рокунь", - підкреслив Азман.

"Я також проінформований про дії НАБУ, які мають на меті переслідування прихожан синагоги. Я особисто спілкувався зі свідками, які розповідали про тиск на них і погрози з боку детективів НАБУ з метою дати брехливі свідчення і зганьбити невинних людей", - наголосив Моше Азман.

"Безумовно, я маю намір інформувати про ситуацію, що склалася міжнародну громадськість, а також буду звертатися до керівництва країни з проханням вжити заходів", - оголосив головний рабин України.