"У цій війні праведники - солдат, доброволець і волонтер, решта - грішники": Безсмертний про відсутність воєнного стану і невиконання зобов'язань

Дипломат Роман Безсмертний розповів про прогалини України у веденні війни

Про це він розповів у програмі "Політклуб з Віталієм Портніковим" на Еспресо.TV.

"Треба розуміти, у війнах перемагають армії, перемагають оборонно-промислові комплекси. У війнах перемагає заможний українець. У цій війні є три праведники: це солдат, доброволець і волонтер. Всі
інші, в тому числі і ми, ті хто у цей процес втягнений був і робили праведні речі - ми всі грішники", - сказав Безсмертний.

Дипломат не розуміє, як пояснити, що на шостому році війни не введено в дію закон про правовий режим воєнного стану, про оборону.

"За ці 6 років створено квазізаконодавство, не виконана жодна Женевська конвенція. Добре, Росія з Путіним - орда, загарбники. Чому Україна не виконує Женевські конвенції про статус військовополонених, про право громадян, які знаходяться на території, де йде війна? Конвенція про міжнародні договори говорить, угоди, які укладаються під тиском, з моменту підписання є недійсні", - сказав він, маючи на увазі так званий "Мінськ-2"