Сенат Італії дозволив судити Сальвіні за небажання пускати мігрантів в Італію

Сенат Італії дозволив притягнення до кримінальної відповідальності лідера партії Ліга, колишнього віцепрем'єра Італії Маттео Сальвіні у справі про незаконне позбавлення волі 131 мігранта

Про це повідомляє The Guardian.

У грудні 2019 року суд міністрів в Катанії, Сицилія, висунув Сальвіні звинувачення в перевищенні повноважень і незаконному позбавленні волі. Він не пустив на територію Італії нелегальних мігрантів, яких підібрав корабель берегової охорони Gregoretti.

На те, щоб почати судовий розгляд, трибуналу необхідно було схвалення Сенату. Більшість сенаторів проголосували за те, щоб зняти депутатський імунітет з Сальвіні і санкціонувати процес.

У 2018 році Сальвіні, обіймаючи пост міністра внутрішніх справ, відмовився дозволити 131 мігранту зійти на берег в італійському порту. Мігрантів підібрав крейсер ВМС Італії Gregoretti в Середземному морі.

Сальвіні дозволив їм зійти на берег лише після того, як Німеччина, Португалія, Франція, Люксембург і Ірландія погодилися прийняти більшість із них.

Сальвіні, голова партії "Ліга", може врешті-решт отримати до 15 років у в'язниці, якщо його визнають винним. Засудження також може позбавити його права обіймати політичні посади.

Політик заявив, що готовий сісти до в'язниці за цією справою.