Зеленський летів із Оману літаком, який привіз туди секретаря Радбезу РФ Патрушева, - "Схеми"

Журналісти проєкту "Схеми" встановили, що секретар Радбезу РФ Микола Патрушев прилітав до Оману, коли там перебував президент України Володимир Зеленський

Про це йдеться у розслідуванні журналістів "Схем".

За даними журналістів, Патрушев прилітав до Оману з Москви у ніч з 7 на 8 січня чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 із бортовим номером 9H-VJN, яким після цього Зеленський повернувся до Києва.

"Довірений силовик Путіна, секретар Радбезу РФ летить саме до Оману і саме в той час, коли там відпочиває президент Зеленський. Летить не державним бортом, а чартером, який складно прив’язати до конкретних осіб. Саме цей чартер далі опиняється у розпорядженні президента Зеленського для термінового повернення в Київ, яке чомусь зрештою затрималось майже на добу", - йдеться у розслідуванні "Схем".

Журналісти звернулися за коментарем до Офісу президента України, де їм заявили, що Зеленський " не знайомий, ніколи не спілкувався телефоном, не зустрічався і, відповідно, не обговорював жодних питань із секретарем Ради безпеки Російської Федерації Миколою Патрушевим", а також пригрозили судовим позовом у разі "подальшого дезінформування населення і недостатньої перевірки інформації редакцією".

При цьому в ОПУ не відповіли на питання, чому Зеленський скористався саме тим приватним літаком, яким до Оману прилетів секретар Радбезу РФ Патрушев.

Натомість у Радбезі РФ журналістам заявили, що ці питання може коментувати лише речник Патрушева, зв'язатися з яким розслідувачам не вдалося.

Шеф-редактор російського видання The Insider Роман Доброхотов у коментарі "Схемам" назвав Патрушева другою людиною після Володимира Путіна.

"У цій сфері він буде залишатися головним - поки взагалі Путін при владі. Патрушев - людина, яка ніколи не виходила з найвужчого кола. І коли він йшов із посади голови ФСБ, були питання про те, що це все-таки відставка, і Рада безпеки для нього буде почесною пенсією. Але зараз зрозуміло, що це не почесна відставка - він, як і раніше, один із найвпливовіших гравців", - сказав Доброхотов.