Пентагон урізає інші програми на $3,8 мільярда заради стіни з Мексикою

Пентагон урізає свої програми із закупівлі озброєння, включаючи програму з виробництва винищувачів-бомбардувальників F-35, заради виділення фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою

Про це повідомляє The Hill з посиланням на повідомлення, надіслане до Конгресу.

Програми Пентагону будуть урізані на 3,8 мільярда доларів, а ці кошти будуть спрямовані на "підтримку програм більш високого пріоритету" і "необхідні для забезпечення підтримки міністерству внутрішньої безпеки в його діяльності з протидії обігу наркотиків".

Читайте також:  На кордоні США і Мексики сильний вітер зруйнував частину "стіни Трампа"

Зазначається, що міністерство внутрішньої безпеки визначило ділянки вздовж кордону, які злочинці використовують як коридори для контрабанди наркотиків. Відомство визначило, що зведення додаткових загороджувальних споруд в районі кордону необхідно, щоб утруднити таку незаконну діяльність.

Так, $2,2 мільярда буде виділено з основного бюджету Пентагону на 2020 рік, ще $1,6 мільярда з фонду, який передбачений для фінансування дій Збройних сил США за кордоном. Зокрема, близько 156 мільйонів доларів будуть взяті з програми закупівель винищувачів F-35. Передбачається, що кошти будуть спрямовані до спеціального фонду Пентагону, а з нього — вже на зведення стіни.

Читайте також:  На кордоні США і Мексики виявили найдовший контрабандний тунель

Під час виборів у 2016 році Трамп пообіцяв побудувати стіну на кордоні з Мексикою, проти чого виступають демократи. Дебати про джерела фінансування стіни привели до припинення роботи уряду США на термін 35 днів.

Трамп домігся виділення $6 млрд на будівництво шляхом оголошення режиму надзвичайного стану.