США та Талібан домовились про перемир'я, після якого Америка може піти з Афганістану, - ЗМІ

Сполучені Штати й угруповання "Талібан" досягли перемир’я, яке вже незабаром набуде чинності й може призвести до виведення американських військ із Афганістану

Про це повідомляє Associated Press із посиланням на високопосадовця США, який дав коментар на умовах анонімності, інформує Hromadske.

За даними джерела, в угоді з Талібаном ідеться про "зменшення рівня насилля" на сім днів, після чого протягом 10 днів мають початися мирні перемовини за участі всіх сторін.

Також джерело AP додало, що угода про перемир’я є "дуже конкретною" і стосується території всієї країни, зокрема й тих районів, де розташовані війська влади Афганістану.

Заява про перемир’я між США й Талібаном пролунала на тлі зустрічі державного секретаря США Майка Помпео й американського міністра оборони Марка Еспера з Ашрафом Гані, президентом Афганістану, в межах Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Наразі немає інформації про деталі перемир'я, а також те, коли саме воно набуде чинності.

Напередодні президент США Дональд Трамп заявив про гарні шанси на укладання угоди з Талібаном про скорочення американської військової присутності в Афганістані.