“Українська пісня року”: у Києві пройшла церемонія нагородження лауреатів

У Києві пройшла церемонія нагородження Національної музичної премії “Українська пісня року”. Ведучими заходу, який відбувся у палаці мистецтв “Україна”, стали Катерина Осадча та Юрій Горбунов

Співачки NK, TARABAROVA, Наталія Бучинська, ТАЮНЕ, Ніна Матвієнко, Michelle Andrade і Наталія Могилевська, виконавці — Віталій Козловський, LAUD, KHAYAT, Павло Зібров, MELOVIN, Олександр Пономарьов, Сергій Бабкін, гурти — DZIDZIO і DILEMMA — лауреати цьогорічної “Української пісні року”. Спеціальну премію —  “Гарант української пісні” — за вагомий внесок у розвиток національної музичної індустрії отримав Михайло Поплавський.

Михайло Поплавський — головний продюсер і меценат шоу. Саме він у далекому 2004-ому започаткував “Українську пісню року”. Головне завдання премії — популяризація національної музики.

“Українське ми повинні підтримувати, українське ми повинні лобіювати, українська пісня повинна бути локомотивом у повсякденному житті нашої держави”, — наголосив співаючий ректор. Цьогорічне шоу продюсер створював у тандемі з народним улюбленцем Олегом Винником.

Лауреати премії — не лише досвідчені артисти. За словами Поплавського, підтримка молодих виконавців — у пріоритеті. Україномовна пісня — незмінна умова участі. Лауреатів визначають за кількістю переглядів кліпу в соцмережах, затребуваністю виконавця в радіоротації й телепросторі, а також – масштабами його гастрольної діяльності.

Премія існує вже 16 років. У 2012-ому проєкт потрапив до світової Книги рекордів Гіннесса — як найтриваліший у світі телемарафон національної пісні в прямому ефірі. Трансляція тривала упродовж 110 годин без перерви на новини та рекламу. Рекордне дійство тоді побачили 155 країн світу.

У 2017-ому “Українська пісня року” розширила й територіальні кордони — церемонія нагородження пройшла у Варшаві. Участь в ній взяли Наталія Бучинська, Віктор Павлік, Ірина Федишин, Наталія Валевська та інші українські артисти.

Гарант української пісні Михайло Поплавський пообіцяв, що премія “Українська пісня року” відтепер буде щорічною: “Із року в рік вона збиратиме найталановитіших виконавців, які творять і люблять українську пісню, піднімають дух української нації. Я вірю, що за українською піснею – майбутнє. Якщо буде українська пісня – буде Україна. Бо пісня – це генетичний код нації, вона вічна, як небо і сонце, у ній звучить душа українського народу. Без власної пісні, мови і культури – немає нації. Тримаймо разом українську хвилю!”.