Ми не можемо зупинятися, допоки українці утримуються у нелюдських умовах у ОРДЛО та РФ, - Зеленський

Під час Мюнхенської міжнародної безпекової конференції президент України Володимир Зеленський запевнив, що продовжить домагатися звільнення усіх українських бранців із полону в ОРДЛО та РФ

Про це повідомляє Офіс президента України.

За словами Зеленського, взаємне звільнення утримуваних осіб, яке відбувалося двічі за останні півроку, необхідно продовжувати заради звільнення за формулою "всіх на всіх".

"Ми не можемо зупинятися, допоки більш як 200 українців досі утримуються в нелюдських умовах на тимчасово непідконтрольних територіях Донбасу. А понад 100 українців і кримських татар утримуються в Криму та на території Російської Федерації", – сказав Зеленський.

Президент нагадав, що за результатами Нормандського саміту в Парижі у грудні 2019 року була досягнута домовленість забезпечення ефективної діяльності міжнародних організацій, зокрема Міжнародного комітету Червоного Хреста.

"Сьогодні представники МКЧХ залучені до пошуку безвісти зниклих – їх теж, на жаль, за ці шість років дуже багато. Відкритим залишається питання доступу представників МКЧХ до утримуваних осіб. Але є всі підстави розраховувати на позитивне вирішення цього питання", – зазначив Зеленський.