Освітній омбудсмен Горбачов розповів, яким чином розглядаються звернення на його ім'я від вчителів і батьків

За три місяці від початку прийому звернень від учасників освітнього процесу службою освітнього омбудсмена Сергія Горбачова отримано майже 300 скарг, пропозицій, прохань про роз'яснення чинного законодавства тощо

Про це він розповідає на своїй офіційній сторінці у Facebook, передає Еспресо.TV.

За його словами, кожне з цих звернень відразу опрацьовує юридичний відділ, щоб визначити "чинну нормативну базу для вирішення ситуації".

"Дуже велика частина роботи - це спілкування із заявником та іншими зацікавленими сторонами: листи, телефонні дзвінки, переписка у месенджерах тощо - бо треба з'ясувати обставини, щоб мати чітке розуміння, що саме відбувається і що треба робити. До спілкування активно долучається відділ психолого-методичної підтримки", - зазначає горбачов.

Деякі складні ситуації вимагають проведення особистого прийому освітнього омбудсмена або співробітника Служби освітнього омбудсмена з виїздом на місце, щоб поспілкуватися та отримати більш точну інформацію.

"Ми провели вже чимало таких виїзних зустрічей", - наголошує посадовець.

За підсумками розгляду кожного з проблемних випадків ним готується окреме доручення.

Серед успішних прикладів роботи очолюваної ним служби Горбачов називає успішне вирішення питання з нарахуванням грошової надбавки тим, педагогам, які успішно пройшли сертифікацію.