Правління кіноакадемії Франції повним складом пішло у відставку

Члени правління Академії кіномистецтва, яка роздає головну кінопремію Франції, приз "Сезар", подали у відставку в повному складі. Це рішення, пов'язане, за офіційною версією, з проектом модернізації Академії, було прийнято в контексті безпрецедентної полеміки

Раніше на цьому тижні було опубліковано відкритий лист за підписом 400 представників світу кіно, які дорікнули Академії в недостатній відкритості та демократичності, передає Еспресо.TV з посиланням на RFI.

Cеред іншого, йдеться про те, що рішення про відставку було одноголосним і продиктовано оголошеними раніше планами модернізації.

Академія має провести церемонію вручення призів "Сезар", головне свято року для французького кіно, за два тижні, 28 лютого. Свою відставку члени правління пояснили прагненням "відновити умиротворення, щоб свято залишалося святом".

Колективна відставка 21 члена правління Академії, яка має юридичний статус асоціації, дозволить оновити її керівні інстанції.

Генеральна асамблея Академії, яка включає 47 членів, зможе зібратися 28 лютого і "повністю оновити" склад правління, йдеться в повідомленні.