У МЗС не отримували інформації від РФ про затримання українських рибалок у Азовському морі

У Міністерстві закордонних справ заявили, що не отримували інформації про затримання ФСБ у Азовському морі судна з українцями на борту

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами директора Департаменту консульської служби МЗС Сергія Погорельцева, Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону не отримувало від РФ офіційної інформації про затримання українського рибальського судна в Азовському морі.

"Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону не отримувало офіційної інформації від органів РФ щодо затримання в західній частині Азовського моря українського маломірного риболовецького судна з чотирма громадянами України на борту", - сказав Погорельцев.

Він пояснив, що, оскільки, за інформацією ЗМІ, судно затримано співробітниками так званого "прикордонного управління ФСБ РФ по Криму", консульська установа офіційно не зверталася до окупаційної влади Криму.

"Генеральне консульство проводить моніторинг ситуації та вживатиме заходів щодо отримання офіційної інформації стосовно зазначеного інциденту від компетентних органів РФ на території консульського округу", - запевнив Погорельцев.

Він також додав, що Департамент консульської служби надіслав відповідне доручення консульській установі, а справа перебуває на контролі Генерального консульства України в Ростові-на-Дону та Департаменту консульської служби.