Порошенко закликав прем'єра Туреччини Чавушоглу підтримати кримськотатарський канал ATR

Під час Мюнхенської безпекової конференції лідер політичної партії "Європейська солідарність", п’ятий президент України Петро Порошенко зустрівся з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу

Про це із посиланням на пресслужбу "Європейської солідраності" передає Еспресо.TV.

Порошенко висловив вдячність за тверду підтримку України з боку Туреччини у боротьбі за відновлення суверенітету, територіальної цілісності нашої держави та у відсічі російській агресії.

Обговорено ситуацію на тимчасово окупованих територіях України - Донбасі та в Криму. Петро Порошенко наголосив на важливості забезпечення свободи судноплавства в акваторії Чорного та Азовського морів.

"Порошенко також привернув увагу до штучних проблем, які виникли у кримськотатарського телеканалу ATR. Співрозмовники обговорили шляхи підтримки телеканалу", - наголошується у повідомленні.

Окрему увагу було присвячено роботі зі звільнення українських заручників, у тому числі і кримських татар.

Відзначено важливість підтримки України на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції, а також пріоритетність роботи над отриманням Плану дій щодо членства України в НАТО.

Важливу увагу було надано зміцненню українсько-турецького партнерства та у цьому зв’язку завершення роботи над угодою про зону вільної торгівлі між Україною та Туреччиною.