У США впевнені, що Росія не добудує "Північний потік-2" самотужки

Міністр енергетики США Ден Бруйетт заявив, що Росія не володіє необхідними технологіями, аби самотужки добудувати газопровід "Північний потік-2"

Про це Бруйетт заявив під час Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, Росія зараз не має можливості самостійно добудувати газопровід "Північний потік-2", оскільки у неї немає необхідних для цього технологій.

Будівництво "Північного потоку-2" з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря було перерване у грудні минулого року – після того, як США ухвалили закон, що передбачає введення санкцій проти компаній, які займаються укладанням труб.

Представники російської влади запевняли, що проєкт буде реалізований РФ самотужки – до кінця 2020 або початку 2021 року. Проте, Бруйетт запевнив, що це буде дуже довга затримка.

"Я не думаю, що добудувати його так само просто, як говорити, що до його добудови залишилося зовсім небагато", – сказав міністр.

Бруйетт наголосив, що якщо Росія що-небудь придумає для добудови газопроводу, США розглянуть додаткові заходи. Німецькі ЗМІ раніше писали, що якщо будівництво "Північного потоку-2" відновиться, США можуть ввести додаткові санкції.