Округ №179: ЦВК відповіла на закиди щодо нібито реєстрації "клонів"

Центральна виборча комісія завершила реєстрацію кандидатів у народні депутати від округу №179 у Харківській області

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Цією постановою ми завершуємо реєстрацію кандидатів у народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №179 на проміжних виборах народного депутата 15 березня. Сумарно у нас зареєстровано 40 кандидатів", – повідомив голова комісії Олег Діденко.

Діденко також звернув увагу на звинувачення на адресу ЦВК у нібито реєстрації "клонів".

За його словами, подібні закиди лунали через те, що серед кандидатів у народні депутати минулого тижня зареєстрували Яну Світличну. Вона має таке ж прізвище, що й зареєстрована сьогодні колишня очільниця Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична.

Зокрема про реєстрацію "клона" заявив голова громадської організації "Комітет виборців України" Олексій Кошель.

Діденко заявив, що ЦВК "дуже негативно ставиться до застосування будь-яких технологій на виборах", але в цьому випадку він застосування такої технології не вбачає.

"ЦВК перевірила всіх кандидатів і в цьому випадку не мала місця зміна прізвища чи імені, як це часто бувало на попередніх виборах. Йдеться про тезку за прізвищем, до того ж тезку, який був поданий на реєстрацію раніше. Але в цілому ЦВК виступає проти будь-яких технологій і подавала відповідні пропозиції до Виборчого кодексу", - сказав він.

Також Діденко закликав громадськість і зацікавлені сторони шукати шляхи, які б уможливили у законному порядку припинення будь-яких зловживань на виборах.

  • Нагадаємо,13 грудня Центральна виборча комісія призначила на 15 березня 2020 року проміжні вибори народного депутата України в ОВО № 179 Харківської області.