У Чернігівській області побили священника ПЦУ

У селі Припутні Ічнянського району побили священника через конфлікт навколо храму

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

"16 лютого до поліції звернувся мешканець села Припутні Ічнянського району і повідомив, що біля місцевої церкви йому завдали тілесних ушкоджень. Слідчо-оперативна група поліції встановила, що зранку того дня заявник з представниками релігійної громади Православної церкви України прийшов до території храму "Різдва Богородиці" в селі Припутні, аби зачитати виписку з Державного реєстру про зміну релігійного підпорядкування громади. Зі слів священнослужителя, на вході до храму їх зустрів священик УПЦ МП та інші жителі села, один з яких нібито наніс заявнику удар головою в обличчя", - йдеться у повідомленні.

Мешканці села розділилися у своїх релігійних симпатіях на два протилежні табори. Частина прихожан підтримує перехід до Православної церкви України, інша воліє залишитися у складі УПЦ МП.

"Зважаючи на соціальну напругу в селі, поліція вжила превентивних заходів і не дала міжконфесійному конфлікту загостритися. Правоохоронці і надалі будуть підтримувати громадський спокій", - зазначили у Нацполіції.

Інформація про подію внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Триває досудове розслідування.