У Москві жорстко затримали активіста, який прикував себе до дверей ФСБ

Перед будівлею Федеральної служби безпеки (ФСБ) РФ в Москві затриманий активіст Костянтин Фокін, який прикував себе наручниками до вхідних дверей відомства на Луб'янці

Після початку акції протесту проти вироків у справі "Мережі" в понеділок, 17 лютого, до Фокіну підійшли поліцейські й зламали ланцюг, пристебнутий до наручниками, після чого посадили в білу "газель" без розпізнавальних знаків і відвезли в приймальню ФСБ, повідомляє DW.

На своїй сторінці в Facebook Фокін повідомив, що перебуває в ОВС по міщанських району Москви. Його підозрюють у скоєнні правопорушення за ст. 20.2 ч. 6.1 КоАП РФ (про участь в несанкціонованих акціях, які створили перешкоди функціонуванню об'єктів життєзабезпечення, транспортної або соціальної інфраструктури. - Ред.) І залишають у відділенні до наступного дня, вказав він далі.

Тим часом на сайті Activatica.org вказується, що затримання було "досить жорстким" і сталося вже через кілька хвилин після початку акції. "Те, що сталося з хлопцями, яких засудили на фантастичні терміни, - це свавілля", - встиг повідомити виданню Фокін до затримання. Він також підкреслив, що "прийшов час підвищувати ставки, використовувати будь-які етично прийнятні форми" протесту проти судового свавілля.