У Німеччині затримали ультраправих, які планували напади на мечеті і мігрантів

У Німеччині правоохоронці затримали членів ультраправої групи, які планували напади на мечеті, політиків і мігрантів

Про це повідомляє BBC.

Повідомляється, що було затримано 12 учасників групи Der harte Kern ("Тверде ядро"). Ще один учасник угруповання на даний момент переховується.

"Четверо чоловіків, всі громадяни Німеччини, були заарештовані минулого тижня за підозрою у формуванні Der harte Kern. Решта вісім підозрюються у фінансуванні групи, а також надання зброї та іншої підтримки", - йдеться в повідомленні.

Лідер угруповання 53-річний Вернер З., проживає в Аусбургу, планував десять окремих нападів в Німеччині, включаючи вбивства в мечетях, аналогічні тим, які були здійснені в Новій Зеландії минулого року. За повідомленнями, вони сподівалися, що їхні дії спровокують контратаки і приведуть до громадянської війни.

Під час обшуків у членів групи були виявлені зброя, а також матеріали для створення вибухівки.

Ультраправа група Der harte Kern була створена у вересні 2019 року. Відзначається, що вони мають зв'язки з іншого правою групою з Фінляндії "Солдати Одіна".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в листопаді в Німеччині троє ісламістів - німець македонського походження турки - були затримані за планування масштабного теракту у Франкфурті з використанням вибухівки.

Наприкінці січня у німецька поліція влаштувала масові рейди у ісламістів чеченського походження, які розглядали шість локацій в Берліні як можливі місця теракту.

Також повідомлялося, що на початку січня в місті Гельзенкірхен поліцейський застрелив чоловіка, який кинувся на нього з ножем. Убитий виявився громадянином Туреччини, який під час нападу вигукував "Аллах Акбар".