У "кримськотатарському батальйоні" не знають заарештованого ФСБ в Криму мешканця, - Іслямов

Голова громадської організації "Аскер" Ленур Іслямов повідомив, що в "кримськотатарському батальйоні" імені Номана Челебіджихана не знають затриманого і заарештованого в Криму російськими силовиками мешканця Чорноморського району

Про це він сказав у коментарі Крим.Реалії.

"Я не знаю, хто це такий. Йому 61 рік, як там кажуть. Не було у нас і бути не може таких людей, які старші 60 років.  Путін формує якийсь черговий обмінний фонд. Одних випускає, інших затримує. Під яким приводом заарештовують? Або "Хізб ут-Тахрір" – "терористична організація", або батальйон, створений на базі громадського формування, яке зареєстроване за законодавством України – це все ланки одного ланцюга", – сказав Іслямов.

За його словами, всі, хто заявляють, що готові звільняти окуповані території, для російської влади є ворогами.

"І вони під цим брендом усіх заарештовуватимуть, кого вважатимуть за потрібне. Для чого вони все це роблять? Щоб далі тиснути на президента (президента України Володимира Зеленського), на нас самих, щоб домовлятися з нами", – зазначив Іслямов.

Він додав, що не знає затриманого в Криму, але дуже співчуває і вважає, що від таких звинувачень і затримань ФСБ ніхто не застрахований на півострові.

За інформацією кримськотатарських активістів, ім'я затриманого – Наріман Нежмудінов.