Україні потрібно 50 років, щоб наздогнати Білорусь за рівнем основних фондів, - Милованов

Українська економіка потребує мільярдних інвестицій, яких не було з 90-х років, для підвищення технологічності виробництва і зниження рівня зносу основних фондів

Про це повідомив міністр економіки Тимофій Милованов під час презентації урядової програми "Економічна стратегія: зростання через інвестиції”, передає ЕП.

"Відсоток високотехнологічних товарів та послуг у експорті - 17%, все інше це сировина.

 ...В переробній промисловості 3% високих технологій. Наша економіка сьогодні є детехнолізована. Нам це треба відновлювати і доганяти світ", - наголошує міністр.

Також у Мінекономіки показали ступінь зносу основних фондів у економіці.

"У сусідів: Словаччина 35%, Білорусь 38%, Молдова 42%, Україна 62%... Щоб нам наздогнати Білорусь або Словаччину нам потрібно $100 млрд інвестицій протягом 50 років. Як не рахуй, або продуктивність, або інвестиції, або модернізація основних засобів - нам потрібні шалені інвестиції", - підкреслює Милованов.

"З 90-х, та промисловість яка нам залишилась, по суті, її проїли. Агро і IT почали відновлюватися, але в більшості інвестицій всередину не було. Тому що гроші виводились з України або з компаній. Сьогодні ми в тому стані, який є наслідок цього", - додав він.