"Іноді відхід на 100 метрів - це втрата ключових позицій": Забродський про ситуацію на лінії розмежування

Генерал-лейтенант Михайло Забродський прокоментував ситуацію з атакою росіянами українських позицій в зоні розведення сторін

Про це повідомив генерал-лейтенант, народний депутат від фракції "Європейська солідарність" Михайло Забродський у кулуарах ВР в коментарі для Еспресо.TV.

На запитання журналістів, як генерал ставиться до загострення на Донбасі - як до провокації, випадковості чи перевірки на міць українських військових - Забродський відповів:

"На 6-й рік війни говорити про випадковості - це безглуздо. Дійсно, ми знаємо, яку увагу надає протилежна сторона символічним датам. Все можливо. Можливо це має відношення до подій під Дебальцевим 2015 року. Але, нажаль, робити однозначні висновки ми поки не можемо."

Журналістка попрохала прокоментувати нардепа Забродського також заяву начальника Генерального штабу генерал-полковника Руслана Хомчака, щодо здачі 400-500 метрів території.

"Безперечно, не можна так говорити, тому що на кожній конкретній ділянці, в кожному конкретному пункті або районі 100, 200, 10 чи навіть 1 метр можуть мати вирішальне значення", - заявив Забродський.

"Ми все це добре знаємо, тому що все залежить від обстановки, яка складається, і одним з ключових елементів обстановки є місцевість. Тому дійсно, десь на 100 м відійти - це, може, не має значення ніякого, а десь - це втрата ключових позицій, це втрата умов для нормального спостереження і ведення вогню. "