"Слайди ми вже бачили, хочеться конкретики". У "Слузі народу" скаржаться, що прем’єр Гончарук уникає відповідальності

Уряд не демонструє бажання звітувати перед депутатами і відбувається слайдами та багатосторінковими порожніми презентаціями

Про це заявила в ефірі Еспресо.TV народний депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук.

За словами нардепа, "треба бути лаконічніше з презентаціями намірів, та предметнішим, коли йдеться про відповідальних осіб, дедлайни і зобов’язання, за якими люди вже мали б бачити результат".

Натомість, наголосила депутат, "ми маємо падіння промислового виробництва, ми не можемо  зрозуміти, чи є скорочення ВВП, що робиться з гривнею, що буде з кредитом МВФ, чи ми отримаємо його впершому кварталі... Слайди ми вже бачили, хочеться конкретики!"

Верещук поскаржилася, що запланований на п’ятницю звіт є швидше формальністю.

"За регламентом для звіту ми маємо лише годину часу. Але це не той час, який потрібен для обговорення таких складних питань. Ми від себе, як фракція "Слуги народу", вже двічі вимагали приходу пана прем‘єра і звіту хоча б перед нами, але, на жаль, він уже двічі не з’являвся. Ми вже досить ригористично ставимо питання - будь ласка, з’явіться і скажіть, що відбувається з нашою економікою", - сказала Верещук.

Нардеп зазначила, що її не влаштовують наявні пояснення уряду щодо падіння економіки України.

"В нас ще не було такого падіння. Тому що ми чуємо різні пояснення - кліматичні обставини, тепла зима... Але давайте врешті будемо серйозними.  Я хочу почути детальний аналіз, що не зроблено. Що вже казати про обіцяні 40% росту?" - підсумувала депутат.