У Дніпрі слідчі викрили працівниць банків, які таємно оформляли кредити на людей

Перебуваючи на посадах кредитних менеджерів у двох різних комерційних банках, мешканки Дніпра оформлювали кредити на громадян без їх відома та привласнювали отримані кредитні кошти

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

"Одна з працівниць банку видавала кредити фізичним особам, після чого передавала копії документів та інші особисті дані реальних людей подрузі, яка працювала таким же кредитним менеджером в іншому банку.  Друга зловмисниця оформлювала документи про видачу кредитних карток з лімітом приблизно 20 тис. грн. Діючи за такою схемою, менеджерки протягом року знімали з карток гроші та оформлювали нові кредити на осіб без їх відома", - йдеться у повідомленні.

Для того, щоб схема продовжувала працювати й не була викрита службою безпеки банку, шахрайки періодично робили по кожному з кредитів мінімально допустимі платежі.

До втручання працівників поліції подругам вдалося заволодіти грошовими коштами банку на суму понад 500 тис. грн.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". Їм обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.