У Порошенка вимагають терміново викликати до Ради міністра оборони та начальника Генштабу

Фракція "Європейська Солідарність" вимагає терміново викликати до Верховної Ради міністра оборони і начальника Генерального штабу, щоб вони прозвітували країні про ситуацію на фронті

Про це йдеться в заяві фракції, пише пресслужба "ЄС".

"З 5 ранку 18 лютого 2020 року тривають важкі бої в районі Золотого, де було відведено українські війська. Саме там президент Зеленський розповідав військовим, що "він не лох" і особисто гарантував безпеку мирному населенню", - йдеться у повідомленні.

Фракція "Європейська Солідарність" вимагає терміново викликати до Верховної Ради Міністра оборони і начальника Генерального штабу, щоб вони прозвітували країні про ситуацію на фронті.

"Ми вимагаємо повної інформації, хто і як моніторив безпекову ситуацію поблизу місць розведення військ, і як була допущена подібна ситуація, коли війська супротивника впритул наблизилися до наших військових, грубо порушуючи режим тиші", - пишуть в "ЄС".

У пресслужбі зазначають, що наступ російської армії розпочався "після сумнівних заяв Зеленського про можливість спільного патрулювання державного кордону України українськими військовими з росіянами і бойовиками з ОРДЛО. президент Зеленський хвалився, що під час спілкування з Путіним побачив у його очах бажання миру".

"Європейська Солідарність" вважає, що справжній мир може бути досягнутий лише через зміцнення української армії, посилення міжнародних санкцій проти РФ і впевнений курс України на інтеграцію до НАТО.

"Ми вимагаємо від влади чітких дій для захисту суверенітету країни. Влада зобов’язана негайно скликати позачергове засідання Радбезу ООН, негайно звернутися до країн-гарантів Нормандського формату – Франції і Німеччини, також до гарантів Будапештського меморандуму – США і Британії задля жорсткого тиску на РФ і посилення санкцій за зрив мирного процесу і загрозу безпеці мирних громадян України, вбивство наших військових", - пишуть в "ЄС" і додають: "Європейська Солідарність" бачить в очах Путіна війну.