Загострення на Донбасі: ветеран назвав причину наступу окупантів

Працівник Благодійного Фонду “Повернись живим”, учасник бойових дій, колишній розвідник 53-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Андрій Римарук заявив, що метою наступу окупантів у Луганській області був спостережний пункт "Баня"

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"На початку січня наші хлопці наважились зайняти невеличку ділянку в сірій зоні. Звісно, ворог на це не міг закрити очі і намагався будь -якими методами не дозволити цього, але ЗСУ кращі, досягли своєї мети, назвавши нову позицію – "Баня". Так, цей клаптик землі для нас був досить важливий, тому що до цього ми не бачили позиції ворога і звідки він веде регулярний вогонь в нашому напрямку. З моменту закріплення, росіяни вже не так часто стріляли, а всі їх намагання швидко подавлялись. Саме цей спостережник став кісткою в горлі росіян, які певно довгий час готувались ним заволодіти, що й сталось сьогодні зранку", - написав волонтер.

За його словами, після інтенсивної арт підготовки, вже під час якої в нас були поранені, ворог двома групами, приблизно по 10 чоловік почав штурмувати "Баню". Було прийняти рішення нанести удар у відповідь. Хлопці вимушені були покинути позицію, тому викликали вогонь на себе і по позиціям ворога, відстань до яких всього 150-200 метрів.

"Зараз на ділянці повна тиша і працюють представники СЦКК. Якщо все буде добре, на завтра намічений обмін загиблими. не розводьте хайп, не критикуйте і не заважайте військовим шостий рік поспіль робити свою справу", - додав Римарук.

Він зауважив, що ворог поніс більші втрати, завдяки оперативним рішенням і кількості снарядів, яка полетіла в його бік.