Коронавірус: літак для евакуації українців із Уханя вилетів до Китаю

Вночі 19 лютого о 2:50 літак спеціального рейсу вилетів із Києва до китайського Уханя, щоб евакуювати українських громадян із району поширення коронавірусу

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

Літак має повернутися до України 20 лютого о 8:00.

За словами міністра охорони здоров’я Зоряни Скалецької, на борт літака допустять для евакуації тільки здорових громадян, перевірку яких проведуть китайські та українські медичні працівники.  Для надання медичної допомоги в літаку перебуватимуть кваліфіковані лікарі. Крім того, кожен пасажир до посадки підписуватиме інформовану добровільну згоду на перевірку та спостереження за станом здоров'я, діагностику і лікування. В разі відмови людину не евакуюватимуть.

Державний секретар міністерства закордонних справ України Андрій Заяць уточнив, що літак забере 49 українців і до 25 іноземців - громадян Ізраїлю, Норвегії, Чорногорії, Аргентини, Панами, Коста-Ріки, Домініканської Республіки, Еквадору та Іспанії.

"Іноземні громадяни будуть евакуйовані відповідно до норм міжнародної взаємодії та пройдуть обсервацію разом із українцями, а пізніше будуть відправлені до себе додому", - сказав Заяць.

Раніше повідомлялося, що Україна евакуює з Китаю 56 людей, у тому числі 11 іноземців.