Окуповані території України: Генасамблея ООН 20 лютого збереться на засідання

20 лютого відбудеться пленарне засідання 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН по ситуації на окупованих територіях України

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

У відомстві очікують, що проведення дебатів щодо ситуації на окупованих територіях допоможе Україні протидіяти російській агресії.

"Проведення дебатів на цю тему стане важливою подією у зусиллях України з протидії агресії РФ та деокупації частини території нашої держави шляхом зміцнення міжнародної солідарності та використання унікальних представницьких можливостей цієї глобальної організації", - заявили в МЗС.

Крім того, участь в засіданні ГА ООН візьме міністр закордонних справ України Вадим Пристайко. Окрім виступу на засіданні, Пристайко зустрінеться з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем, головою 74-ї сесії ГА ООН Тиджані Мухаммадом-Банде та представниками низки країн-членів ООН.

До цього країни-учасниці Ради безпеки ООН Бельгія, Естонія, Франція, Німеччина і Польща у Радбезі ООН заявили про повну підтримку незалежності, суверенітету і територіальною цілісністі України.