Слідчий комітет РФ після вчорашньої атаки на Донбасі порушив дві справи проти захисників України

Слідчий комітет Російської Федерації після вчорашньої атаки російських військ на Луганщині порушив дві кримінальні справи проти українських військових

У силовому відомстві держави-агресора стверджують, що українські військовослужбовці нібито обстріляли Голубівське на Луганщині, пошкодивши 13 будинків і домоволодінь.

"Головним слідчим управлінням СК Росії порушено дві кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.356 КК РФ (жорстоке поводження з цивільним населенням, застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором Російської Федерації)", - йдеться в повідомленні.

Так, у Слідкомі вважають, що напередодні, 18 лютого 2020 року, українські сили "здійснили масований артилерійський обстріл з великокаліберної зброї по об'єктах цивільної інфраструктури в селищі Голубівське міста Кіровська самопроголошеної Луганської народної республіки. У результаті було пошкоджено 13 будинків і домоволодінь", - йдеться в повідомленні.

Ще один обстріл, у якому силові органи держави-агресора звинувачують захисників України, нібито відбувся 15 лютого. У Слідкомі запевняють, що тоді сили ООС обстріляли "селище шахти Трудівська міста Донецька" і поранили двох мирних жителів.

Слідчий комітет РФ час від часу звітує про порушення кримінальних справ проти українських військовослужбовців "за фактами обстрілів з важких озброєнь". Фактично ж справи проти українських військових порушено за відбиття російської агресії.