Сурков за 10 хвилин домігся підписів ватажків "ЛНР"/"ДНР" у Мінську, - постпред Німеччини в ООН про вплив РФ

Постпред Німеччини при ООН Крістофер Хойзген навів докази причетності Російської Федерації до збройного конфлікту на сході України

Про це він заявив на ініційованому Росією засіданні Ради безпеки ООН, передає LB.ua.

"Десять днів тому керівник "ДНР" на своєму вебсайті сказав, що пан Пашков буде чинним керівником Донецька. Він був до цього віцегубернатором Іркутська. А Іркутськ, наскільки мені відомо, міститься в Росії", - розповів Хойзген.

Також він зазначив, що, згідно зі словами глави бюро з міграції російського МВС Валентини Козакової, РФ видала російські паспорти 227 жителям окупованої території Донбасу.

"Ось - участь Росії.Я був у Мінську, і велися переговори всю ніч, і були укладені Мінські домовленості. Хтось сказав: сепаратисти повинні підписати. І Сурков (який до 17 лютого перебував на посаді помічника президента РФ і відповідав за український напрямок, - ред.), який вів переговори, сказав: "Я це зроблю". І приблизно 10 хвилин йому знадобилося, щоб отримати підпис під цим комплексом заходів від сепаратистів. Це щодо незалежності сепаратистів від Росії", - заявив постпред Німеччини при ООН.